Jag har alltid trott att man måste ha grädde i carbonara och tyckte att det var konstigt att göra utan - ända tills jag förra veckan såg en kock på tv som gjorde något liknade detta.
4 hg spagetti
2-3 msk smör
2 msk olivolja
120 g tärnad bacon
4 äggulor
2 msk vitt vin (matlagningsvin fungerar bra)
3 msk färskriven parmesan
salt
peppar
finhackad persilja
Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
Hetta upp smör och olivolja på medelvärme i en stekpanna. Lägg i bacon och bryn försiktigt tills baconet fått färg men inte är bränt. Rör om ofta.
Häll i vinet och ta av stekpannan från spisen.
Vispa försiktigt ihop äggulorna med parmesan, kryddor och persilja.
Blanda innehållet i baconpannan med den färdiga pastan.
Rör i äggblandningen och peppra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar