lördag 4 februari 2012
Råraka med rökt lax och honung
4 portioner (ganska små)
8 medelstora potatis
smör till stekning
salt
8 skivor rökt lax
flytande honung
Skala och riv den råa potatisen och forma lagom stora bollar (som sen plattas till i stekpannan) med händerna. Stek efter hand i stekpanna. Se upp med att skölja händerna och den rivna potatisen. Då finns risken att stärkelsen som binder ihop rårakan vid stekningen försvinner. Salta lätt.
Servera med rökt lax och gräddfil. Ringla honung över rårakorna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar