söndag 26 februari 2012
Hälsolimpor
2 limpor
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk honung
2 tsk salt
1 burk kesella, 250 g
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
8 hackade katrinplommon
5 dl fint rågmjöl
ca 10 dl vetemjölk special
Pensling:
vatten
solroskärnor
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme. Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt honung, salt, kesella, solroskärnor, linfrön, katrinplommon och rågmjöl. Arbeta in vetemjölet till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter.
Ta upp och arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och forma till limpor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över solroskärnor (jag hoppade över detta för att om möjligt få barnen att våga testa brödet....). Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar