När vi åt dessa kunde vi inte riktigt komma fram till vilken temperatur de skulle ha när ska serveras. När vi åt dem kylskåpskalla var pannacottan godast - men botten var alldeles för hård. Om man däremot serverade dem rumstempererade var botten lite mer lagom - men pannacottan inte riktigt lika god.
I ursprungsreceptet görs dessa i en lite större form och skärs sedan i rutor, men eftersom jag inte hade någon lagom stor form använde jag muffinsformar i stället. Jag ställde formarna i en muffinsplåt för att de skulle hålla formen.
15-18 portioner
Botten:
2 hg digestivekex
2 dl cornflakes
2 msk vaniljsocker
125 g smör
2 hg ljus choklad
Fyllning:
1/2-1 liter hallon
1 liter vispgrädde
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
2,5 dl Dansukker Gelésocker Multi
Klä en form, 20x30 cm med plastfolie. Krossa kexen och blanda dem i en skål tillsammans med cornflakes och vaniljsocker. Smält smöret och häll i skålen. Blanda noga och tryck ut i formen. Ställ i kylskåp.
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Pensla chokladen över bottnen.
När chokladen stelnat strös hallonen över.
Koka upp grädde, apelsinjuicekoncentrat och gelésocker och låt koka i en 1/2 minut. Låt svalna något innan det hälls över hallonen. Ställ i kylskåp. Skär i rutor när allt stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar