måndag 20 februari 2012
Kyckling- och valnötspasta
Enligt receptet skulle det ta max 20 minuter att göra denna rätt. Det stämde inte riktigt, men det var hur som helst en enkel och snabb rätt att tillaga.
3 hg pasta
5 hg kycklingfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
"Persiljepesto"
150 g valnötter
2 dl hackad persilja
rivet skal av 1 citron (eller pressad saft ur en 1/2 citron)
4 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olivolja
1 dl rucola
Koka pastan. Skär kycklingen i små bitar och stek i smör. Salta och peppra.
Mixa nötter, persilja, citronskal, parmesan, vitlök, salt, peppar och olivolja. Blanda med pastan.
Skölj rucolan och blanda den med pastan. Strö över kycklingbitarna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar