tisdag 28 februari 2012

Kycklingpasta



strimlad kött från en hel kyckling (ca 6 hg)
3 scharlottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja och smör
saften från 1 citron
1,5 dl vispgrädde
5 äggulor
1,5 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
skalet från en citron
0,75 dl hackad bladpersilja
parmesan och svartpeppar till serveringen
4 hg pasta (gärna strozzapreti)

Koka upp saltat vatten till pastan.

Hetta upp smör och olivolja i rymlig stekpanna. Fräs scharlottenlök och vitlök utan att de tar färg.

Häll i pastan i vattnet.

Tillsätt det strimlade kycklingköttet (till löken). Häll över citronsaften och låt den koka in.

Blanda grädde parmesan och äggulor i en skål. Krydda med salt och svartpeppar.

Häll av pastavattnet när pastan kokat klart. Häll sedan tillbaks pastan i kastrullen. Tillsätt kycklingen och gräddblandningen och blanda väl så att pastan täcks och suger åt sig.

Tillsätt det rivna citronskalet och rör runt.  Strö över den hackade bladpersiljan. Servera tillsammans med parmesanost och mer svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg