Jag har tidigare gjort amerikanska pannkakor med ricottaost, men idag när jag kom till affären för att köpa ricotta var den slut. Eftersom barnen blivit lovade "tjocka" pannkakor fick jag leta fram ett annat recept. Tycker inte att skillnaden blev speciellt stor.
2 ägg
5 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
1 dl socker
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 tsk salt
25 g smör
Rör ihop ägg och fil. Smält smöret och rör ner detta samt övriga ingredienser. Klicka ut smeten i en varm stekpanna och stek på svag värme på båda sidor. Denna sats räcker gott och väl till fyra personer.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar