När 9-åringen fick välja blev det denna efterrätt. Det var en enkel glass att göra, man behöver dock börja förbereda den dagen innan man ska äta den. Den blev ett mellanting mellan vanlig glass och sorbet.
450 g jordgubbar
225 g hallon
225 g björnbär
1 3/4 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
1-3 msk florsocker eller hemmagjort vaniljsocker
Lägg bär och socker i en kastrull lägg på locket och låt sjuda långsamt i 5-10 minuter. När bären börjar safta sig höjer du värmen och låter småkoka i 5 minuter.
Låt bären svalna och mixa dem sedan till en slät sås. Sila såsen så att du blir av med alla kärnor. Häll den silade såsen i isformar och frys in.
Vispa grädden ganska hårt. Tina de frysta bären i 5 minuter och hacka dem sedan grovt i en matberedare. Tillsätt den vispade grädden. Mixa tills grädde och bär är helt blandade och smaka av med florsocker/vaniljsocker. Servera glassen direkt eller frys in den en stund före servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar