söndag 15 april 2012
Chokladsmåkakor med hackad mörk choklad
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2,5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
50 g finhackad mörk choklad
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Rör ner kakao, mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och mörk choklad. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två delar och rulla ut till 2 rullar som är lika långa som plåten. Lägg på bakplåtspapper och platta till något. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader. Dela kakorna när de kommer ut från ugnen. Låt svalna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar