torsdag 26 april 2012

Citron- och kardemummasnibbar

Det var länge sedan jag bakade bullar, men när jag fick det senaste numret av BAKA kunde jag inte motstå att testa dessa. De är egentligen helt vanliga bullar, fast med lite annan smak. Jag tyckte att det blev riktigt gott. 


ca 30 stycken

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
210 g vit sirap
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
750 g vetemjöl (ca 12,5 dl)

Fyllning:
100 g smör
150 g socker
1 tsk kardemumma
1 citron, finrivet skal

Pensling:
ägg
pärlsocker

Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt allt bli 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och häll på lite av smörmjölken, tillsätt resten när jästen lösts upp.

Rör i sirap, salt, kardemumma och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i ca 40 minuter.

Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en 1 cm tjock rektangel. Bred på fyllningen. Vik 1/3 av degen mot mitten, vik den andra över. Skär rektanglarna i 15 trekantssnibbar vardera. Lägg snibbarna på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Låt jäsa i 40 minuter. Grädda i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg