onsdag 11 april 2012

Rotfruktsgratäng

Denna gratäng var lätt att göra. Vi åt den tillsammans med kotletter i ugn - tror att den skulle passa till i stort sett vilket kött med sås som helst.



ca 4 portioner

6-7 hg mjölig potatis
1 stor morot
1 stor palsternacka
100 g rotselleri
100 g kålrot
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
1,5 krm malen muskot
2,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 krm peppar
3 dl västerbottenost

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis och rotfrukter och riv grovt, gärna i matberedare.

Blanda alla ingredienser, men spara hälften av osten, i en stor bunke.

Häll över blandningen i en ugnssäker form och strö över resten av osten.

Gratinera i mitten av ugnen tills rotfrukterna är mjuka och gratängen har fin färg, 45-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg