onsdag 18 april 2012

Bulgursallad med grönsaker

När den första vårvärmen kommer blir de flesta sugna på att grilla. Hos oss brukar den första grillen nästan alltid bestå av kyckling med någon sallad till. Idag åt vi denna ljumna bulgursallad till kycklingen. Jag gjorde också en sås av créme fraiche och mosad fetaost kryddad med lite pressad lime, salt och svartpeppar.


räcker till ca 4 personer

4 dl vatten
2 dl bulgur
1/2 tsk salt
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 rödlök
1/2-1 paprika (ev. i olika färger)
1 stor morot
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
persilja

Blanda vatten, bulgur, salt och buljongtärning i en kastrull. Låt koka upp och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.

Hacka rödlök och paprika. Riv moroten grovt. Fräs alla grönsaker snabbt i lite olivolja och blanda ner dem i bulguren tillsammans med sambal oelek och olivolja.

Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg