torsdag 21 juli 2011
Ricottapannkakor
8 pannkakor
3 ägg
250 g ricottaost
2,5 dl mjölk (3 %)
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör till gräddning
lönnsirap, bär och glass till servering
Separera äggulorna från vitorna.
Blanda ricottaost, mjölk och äggulor i en bunke.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten.
Vispa äggvitorna luftigt och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Smält en klick smör i en medelvarm stekpanna. Skeda ut smeten (1/2-1 dl smet per pannkaka) i stekpannan. Grädda dem gyllene på bägge sidor.
Servera med t ex lönnsirap, bär och glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar