torsdag 21 juli 2011
Ricottapannkakor
8 pannkakor
3 ägg
250 g ricottaost
2,5 dl mjölk (3 %)
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör till gräddning
lönnsirap, bär och glass till servering
Separera äggulorna från vitorna.
Blanda ricottaost, mjölk och äggulor i en bunke.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten.
Vispa äggvitorna luftigt och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Smält en klick smör i en medelvarm stekpanna. Skeda ut smeten (1/2-1 dl smet per pannkaka) i stekpannan. Grädda dem gyllene på bägge sidor.
Servera med t ex lönnsirap, bär och glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar