1 stor pizza
2 g jäst
100 g vatten
7 g olivolja (1/2 msk)
150 g vetemjöl special
2 g strösocker (1/2 tsk)
3 g salt (1/2 tsk)
Rör ner jästen i vattnet och blanda sen ner alla andra ingredienser. Man behöver inte knåda degen utan det räcker med att röra ihop den ordentligt. Låt vila i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i önskat antal bitar. Forma varje bit till jämna bollar.
Lägg degen att jäsa på en bricka och täck med plastfolie. Häll på en droppe olivolja på varje degbit, så fastnar inte plasten. Låt jäsa i kylskåp i 8-24 timmar (upp till 48 timmar går bra).
Sätt ugnen på högsta värme, förbered det du vill ha på pizzan och baka ut en pizza i taget. Lägg på det du vill ha på pizzan och grädda i ca 5-10 minuter.
fredag 2 juni 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar