5 dl rabarber
3 dl jordgubbar
2 msk potatismjöl
200 g vit choklad
1 dl finhackad, skållad och skalad mandel
1 dl råsocker
2 dl havregryn
1 hg mjukt smör
Skär rabarber i små bitar. Skär jordgubbarna i bitar. Blanda med potatismjöl och lägg i botten av en pajform eller i 6-8 portionsformar. Hacka den vita chokladen och strö 1/3 över rabarber och jordgubbar.
Blanda resten av den vita choklade, mandeln, socker, havregryn och mjukt smör. Nyp ihop till en smuldeg som strös över rabarber och jordgubbar.
Grädda i 250° 10-12 minuter (portionsformar), eller i 225° ca 20 minuter (stor form)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar