2 stora baguetter
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk honung
ca 13 dl vetemjöl special
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung och olivolja. Häll ner lite mjöl i taget och knåda degen ordentligt ca 10 minuter i en assistent. Låt jäsa ca 45 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och forma till baguetter. Lägg dem på en plåt och låt jäsa ca 25 minuter till. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen ca 17 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar