7 hg kycklingfilé
smör
salt och peppar
tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 pressad vitlök
salt och peppar
1/2 tsk strösocker
2 msk sambal oelek
1 msk kycklingfond
ostsås:
2 hg philadelfiaost (ev. smaksatt)
1-1,5 dl vispgrädde
topping:
2 dl lagrad ost
Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör så att de får fin färg. Lägg i en ugnssäker form.
Koka upp alla ingredienser till tomatsåsen. Värm philadelfiaost och grädde i en annan kastrull tills det börjar sjuda, ta från plattan. Varva tomatsås och ostsås över kycklingen. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter tills osten börjat bubbla och kycklingen är genomstekt.
Servera med pasta och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar