8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
2 hg philadelfiaost
10 körsbärstomater
Köttfärssås:
5 hg köttfärs
1 gul lök
smör
1/2 burk krossade tomater
1/2 dl chilisås
1 pressad vitlök
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
ev. lite chiliflakes
riven mozzarella
Koka pastan.
Skala och hacka löken, bryn den mjuk i smör. Bryn köttfärsen och rör ner krossade tomater och chilisås. Låt småputtra i 10-20 minuter. Smaka av med salt och peppar, sambal oelek och chiliflakes.
Sätt ugnen på 225°. Rör ihop den varma pastan med philadelfiaosten och blanda med köttfärsröra. Bred ut i formen.
Fördela de delade körsbärstomaterna och strö sedan riven mozzarella över. Gratinera till gratängen blivit riktigt varm och fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar