fredag 2 juni 2017
Päronsallad med salami och brieost
2 portioner
2 små päron
1 msk olivolja
lite flingsalt
ca 50 g machésallad
150 g brieost
knappt 1 hg pepparsalami
Skala och klyfta päronen, skär bort kärnhuset och blanda med olivolja och flingsalt.
Värm en grillpanna i gjutjärn och grilla päronet i het panna. (Det går säkert utmärkt att steka i vanlig stekpanna också!)
Lägg salladen på ett fat. Strö över grillat päron.
Skiva osten tunt och strö över salladen. Toppa med strimlad salami.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar