1 limpa
5 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk honung
2 dl dinkelmjöl (ca 90g)
5 dl vetemjöl special (300 g)
1 tsk neutral olja
1 msk vetemjöl special
Lös upp jästen i vattnet och rör ner salt och honung. Häll i allt mjöl och rör till en jämn smet.
Smörj en avlång brödform som rymmer 1,5 liter med lite olja eller smör. Häll degen i formen och strö över en msk mjöl.
Täck formen med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i 1 timma. Ställ sedan den övertäckta formen i kylskåp över natten.
Ta formen ur kylen och värm ugnen till 250°. Grädda brödet långt ner i ugnen i ca 30 minuter. Sänk temperaturen till 200° efter 15 minuter. Täck eventuellt formen med aluminiumfolie om brödet fått tillräckligt med färg. Brödet är klart när innertemperaturen är 96-97°.
torsdag 1 juni 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Chokladbotten: 2 ägg 3 dl strösocker 135 g smält smör 1,5 dl vetemjöl 4 msk kako 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smöra och bröa en ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar