Detta recept kommer ifrån Leilas "a piece of cake". Det blir en supergod, ganska så hög cheesecake.
300 g digestivekes
150 g smör
600 g philadelfiaost
1,5 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vanilsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1,5 dl färska eller frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda botten i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Vispa philadelfiaost och kesella krämigt.
Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist vispgrädden.
Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad. Blanda ner chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den ev. med aluminiumfolie mot slutet så att den inte får för mycket färg.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar