Enklare än så här kan det knappt bli. Hittade detta recept i Glenn Strömbergs bok "mitt Italien".
4 personer
350 g pasta
1 hg lufttorkad skinka
2 hg ricottaost
1/2 dl grädde
1 msk olivolja
70 g riven pecorino-ost
15 g hackad persilja
svartpeppar
Strimla skinkan och blanda med ricottaosten.
Koka pastan och häll av kokvattnet.
Vänd ner skink- och ostsmeten i pastan, rör om. Droppa över grädde och olja. Strö över pecorino-ost, persilja och malen svartpeppar.
lördag 16 juli 2011
Pasta med ricottaost och lufttorkad skinka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar