torsdag 21 juli 2011
Club sandwich med avokado och stekt kyckling
Till 2 stora smörgåsar
1 kycklingbröstfilé
1 msk olja + 1 msk smör
salt svartpeppar
(1 liten vitlöksklyfta)
4 skivor bacon
1 tunt skivad medelstor tomat
1 liten avokado
6 skivor formbröd eller ljust lantbröd
ca 6 msk majonnäs
salladsblad
Värm ugnen till 200 grader. Bryn kycklingen ett par minuter på varje sida i smör och olja i ganska varm stekpanna. Salta och peppra. Pressa gärna över en vitlöksklyfta. Lägg sedan filén i en form och låt den eftersteka tills den är genomstekt (ca 13-14 minuter). Låt kallna.
Stek sakta baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Skär kycklingen i tunna skivor och skiva tomaten. Kärna ur och skiva avokadon.
Rosta alla sex brödskivorna. Skär två av dem diagonalt i trekanter och lägg dessa åt sidan. Bred sedan majonnäs på de resterande fyra brödskivorna. Ta fram två tallrikar. Lägg en skiva (majonnäsen uppåt) på varje tallrik. Täck med salladsblad och skivad kyckling.
Placera en brödskiva till (med majonnässidan uppåt) ovanpå det hela. Lägg på salladsblad och sedan baconskivorna, 2 på varje smörgås, tunna tomatskivor och skivad avokado.
Toppa med de delade brödskivorna. Tryck till smörgåsarna lätt med handen.
De redan skurna trekanterna gör det lätt att till sist skära igenom smörgåsarna till 2 stora trekanter = 1 portion.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar