torsdag 21 juli 2011

Club sandwich med avokado och stekt kyckling





Till 2 stora smörgåsar
1 kycklingbröstfilé
1 msk olja + 1 msk smör
salt svartpeppar
(1 liten vitlöksklyfta)
4 skivor bacon
1 tunt skivad medelstor tomat
1 liten avokado
6 skivor formbröd eller ljust lantbröd
ca 6 msk majonnäs
salladsblad

Värm ugnen till 200 grader. Bryn kycklingen ett par minuter på varje sida i smör och olja i ganska varm stekpanna. Salta och peppra. Pressa gärna över en vitlöksklyfta. Lägg sedan filén i en form och låt den eftersteka tills den är genomstekt (ca 13-14 minuter). Låt kallna.

Stek sakta baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Skär kycklingen i tunna skivor och skiva tomaten. Kärna ur och skiva avokadon.

Rosta alla sex brödskivorna. Skär två av dem diagonalt i trekanter och lägg dessa åt sidan. Bred sedan majonnäs på de resterande fyra brödskivorna. Ta fram två tallrikar. Lägg en skiva (majonnäsen uppåt) på varje tallrik. Täck med salladsblad och skivad kyckling.

Placera en brödskiva till (med majonnässidan uppåt) ovanpå det hela. Lägg på salladsblad och sedan baconskivorna, 2 på varje smörgås, tunna tomatskivor och skivad avokado.

Toppa med de delade brödskivorna. Tryck till smörgåsarna lätt med handen.

De redan skurna trekanterna gör det lätt att till sist skära igenom smörgåsarna till 2 stora trekanter = 1 portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg