ca 60 stycken
2 hg smör
1 3/4 dl strösocker
3 ägg
8 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 hg grovt hackad mandel
saft och skal av 1 citron
Vispa socker och smör tills det blir nästan vitt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och häll dessa i smeten. Tillsätt skal och saft av citronen.
Dela degen i fyra bitar som formas till längder och läggs på två plåtar. Grädda i 20-25 minuter, 175 grader tills de fått lite färg. Skär skorporna på snedden direkt efter gräddningen och låt torka i 50-75 grader tills de är frasiga, minst 1 timma.
torsdag 14 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar