6-8 muffins
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
1 d naturell yoghurt
rivet skal samt saft av 1 citron
1 dl lemoncurd
1/2 sats italiensk maräng (recept finns under fliken "tårtfyllningar och topping")
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Vispa smör och socker pösigt i en annan bunke.
Vispa i äggen, ett i taget och därefter yoghurten, samt saften av citronen. Rör ner mjölblandningen och det rivna citronskalet.
Fyll muffinsformarna med ca 1 cm smet och klicka därefter i ca 1 tsk lemoncurd på varje muffins. Toppa upp med smet.
Grädda i ugn ca 12-15 minuter, 200 grader.
Låt muffinsen svalna och spritsa sedan på marängen. Bränn med brännare så att muffinsen får fin färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar