söndag 3 juli 2011

Björnbärskaka



150 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
saften av 1/2 pressad apelsin
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crème fraiche
3 ägg
1 dl socker
rivet skal från 1/2 apelsin
1,5 dl frysta björnbär

Riv apelsinskalet till fyllningen och pressa ur saften till kakan.

Rör smör och socker poröst, rör i ägget. Tillsätt apelsinsaften, mjöl och bakpulver.

Bred ut smeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter) och grädda längst ner i ugnen i 12 minuter, 175 grader.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen (utom björnbären).

Ta ut kakan efter 12 minuter och häll försiktigt fyllningen över kakan och lägg på björnbären. Sätt in kakan i ugnen igen och grädda ytterligare 20-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg