15 stycken
Bottnar:
3 hg mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
1 hg rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk kakao
Glasyr:
100 - 150 g mörk blockchoklad
ev. 1 msk smör
Riv mandelmassan fint till bottnarna och blanda med äggvitan till en smidig smet.
Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till klickarna lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter, 175 grader, eller tills de börjar få färg. Låt kallna.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på den platta sidan (undersidan) av kakorna. Låt de stå kallt i minst 1 timma.
Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikro. Blanda ev. med smör. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Ställ kakorna kallt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar