söndag 3 juli 2011
Grillat surdegsbröd med örtolja
8 portioner
1 kruka persilja
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk vatten
2 mozzarellaostar
4 tomater
8 skivor surdegsbröd
Plocka bladen från persiljan och basilikan. Skala vitlöken. Mixa persilja, basilika, vitlök, olja och vatten till en ganska så slät "smet".
Skiva mozzarellan och tomaterna.
Halvera bröden och bred på örtoljan. Grilla bröden snabbt och lägg på mozzarella, tomat och basilikablad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar