söndag 3 juli 2011
Grillat surdegsbröd med örtolja
8 portioner
1 kruka persilja
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk vatten
2 mozzarellaostar
4 tomater
8 skivor surdegsbröd
Plocka bladen från persiljan och basilikan. Skala vitlöken. Mixa persilja, basilika, vitlök, olja och vatten till en ganska så slät "smet".
Skiva mozzarellan och tomaterna.
Halvera bröden och bred på örtoljan. Grilla bröden snabbt och lägg på mozzarella, tomat och basilikablad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar