2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt
Fyllning:
1 gul lök
1 msk smör att fräsa löken i
2 hg riven västerbottenost
4 äggulor
3 dl standardmjöl
salt och peppar
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck ut den i en pajform. Nagga degen och låt vila i kylen i 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet. Förgrädda i 10 minuter, 200 grader.
Skiva löken tunt och fräs i smör. Vispa ihop äggulorna och mjölken, tillsätt salt och peppar. Lägg lök och riven ost i botten och häll över äggstanningen. Grädda i ytterligare 35 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Mycket god!
SvaraRadera