Botten:
6 digestivekex
2 msk smält smör
Fyllning 1:
4 hg philadelfiaost
2 ägg
1 hg osockrade hallon
1 hg osockrade björnbär
1 dl strösocker
Fyllning 2:
2,5 dl crème fraiche
3 msk strösocker
några hallon och/eller björnbär till garnering
Smält smöret och blanda med digestivekexen i matberedare tills det liknar fina brödsmulor. Tryck ut i en springform.
Mixa philadelfiaost, ägg, bär och socker i en matberedare till en slät smet. Häll i formen och grädda i 200 grader i 20 minuter.
Rör sedan ihop crème fraiche och socker, häll över kakan och grädda i ytterligare 5 minuter. Låt kakan kallna helt i kylskåp innan den skärs upp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar