Botten:
6 digestivekex
2 msk smält smör
Fyllning 1:
4 hg philadelfiaost
2 ägg
1 hg osockrade hallon
1 hg osockrade björnbär
1 dl strösocker
Fyllning 2:
2,5 dl crème fraiche
3 msk strösocker
några hallon och/eller björnbär till garnering
Smält smöret och blanda med digestivekexen i matberedare tills det liknar fina brödsmulor. Tryck ut i en springform.
Mixa philadelfiaost, ägg, bär och socker i en matberedare till en slät smet. Häll i formen och grädda i 200 grader i 20 minuter.
Rör sedan ihop crème fraiche och socker, häll över kakan och grädda i ytterligare 5 minuter. Låt kakan kallna helt i kylskåp innan den skärs upp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar