torsdag 14 juli 2011
Hallongrottor med vit choklad
ca 30 stycken
2 hg rumsvarmt smör eller margarin
1 d socker
0,5 tsk bakpulver
5 dl mjöl
1/5 dl hallonsylt
ca 50 g finriven, vit choklad
Blanda allt utom hallonsylt och vit choklad till en jämn deg.
Forma till små kulor och lägg i små pappersformar. Tryck en fördjupning i mitten av varje kula och klicka i sylten.
Grädda i 12 minuter, 175 grader.
Strö över den finrivna chokladen direkt när kakorna kommer ur ugnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar