Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
Fyllning:
2 dl riven getost (chévre)
1,5 dl finhackade soltorkade tomater
1 dl finhackade svarta oliver
franska örter
Äggstanning:
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter, 175 grader.
Riv och hacka alla ingredienser till fyllningen och lägg i skalet. Rör ihop äggstanningen och häll över.
Grädda i ca 25 minuter i 200 grader.
Servera med sallad till + ev. något kallskuret, t ex lufttorkad skinka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar