fredag 22 juli 2011
Mjölkchokladpannacotta
4 ganska stora portioner (nästa gång jag gör denna pannacottan kommer jag att använda mindre formar och göra 6 portioner av receptet)
3,5 dl vispgrädde
1,5 dl "röd" mjölk
2 hg mjölkchoklad
2,5 blad gelatin
grädde och färska bär till servering
Lägg gelatin i en skål med kallt vatten.
Koka upp grädde och mjölk, ta från värme och rör i mjölkchokladen (bruten i bitar) så den smälter.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem. Rör tills de smälter.
Häll smeten i formar och ställ kallt i 2-3 timmar.
Inför servering: Doppa formarna snabbt i varmt vatten och vänd upp dem på tallrikar (eller servera i formarna). Servera med grädde och bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar