Goda att äta som de är - men ändå godare med t ex citronsmörkräm emellan!
ca 30 stycken
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper (inte mer än 9 stycken per plåt).
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, 200 grader.
Smörkräm: Jag har inte något riktigt exakt recept på smörkräm, men om jag ska göra en citronsmörkräm brukar jag vispa ihop 1 hg smör med florsocker och lemoncurd tills krämen smakar bra och är smidig i konsistensen.
onsdag 13 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar