onsdag 13 juli 2011

Havreflarn

Goda att äta som de är - men ändå godare med t ex citronsmörkräm emellan!

ca 30 stycken

75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper (inte mer än 9 stycken per plåt).

Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, 200 grader.

Smörkräm: Jag har inte något riktigt exakt recept på smörkräm, men om jag ska göra en citronsmörkräm brukar jag vispa ihop 1 hg smör med florsocker och lemoncurd tills krämen smakar bra och är smidig i konsistensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg