tisdag 5 juli 2011
Kycklingsatay eller kycklingspett med jordnötssås
4 kycklingfiléer, i grova strimlor
Marinad:
1/4 gul lök, riven eller mycket finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk farinsocker
2 msk soya
Jordnötssås:
125 g rostade jordnötter
2 vitlöksklyftor, grovt hackade
1 färsk röd chili, urkärnad och grovt hackad
2,5 cm-bit färsk ingefära, grovhackad
3 dl kokosmjölk
saft av 2 limefrukter
2 tsk farinsocker
Rör samman alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Rör om väl så att kycklingen täcks av marinaden. Täck över och låt marinera i minst 1 timme, men gärna över natten.
Lägg jordnötterna i en matberedare tillsammans med vitlök, chili och ingefära. Kör allt tills det är finfördelat och jämnt blandat. Lägg blandningen i en kastrull och tillsätt kokosmjölken, limesaft och farinsocker. Låt sjuda på måttlig värme under omrörning i 10-15 minuter.
Lägg 12 grillspett av bambu i varmt vatten 30 minuter innan kycklingen ska tillagas.
Ta upp grillspetten ur vattnet och låt rinna av. Trä kycklingstrimlor på spetten. Grilla spetten över grill eller i ugn ca 5-8 minuter.
Servera gärna tillsammans med ris eller couscous.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 dl vatten 4 päron 1/2 dl socker 1 vaniljstång 2 msk potatismjöl 2 msk vatten Skala päronen och skär dem i små bitar. ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar