torsdag 14 juli 2011

Bröd med "italiensk" fyllning

Detta bröd passar bra på ett buffébord, som tillbehör till en sallad eller för sig självt tillsammans med pizzasallad.

25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 msk strösocker
1/2 msk salt
1 msk olja
1/2 kg vetemjöl

Fyllning:
10 skivor parmaskinka
8 kokta ägg (kokta i 8 minuter)
2 mozzarellaostar (ca 2 hg)
2 nävar riven ost
2 nävar färsk basilika
soltorkade tomater
salt och peppar

Rör ut jästen i vattnet. Blanda ner socker, salt, olja och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg i assistent. Låt jäsa 30 minuter.

Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock.

Fördela parmaskinkan på degen. Lägg på de hela äggen på rad. Skiva mozzarellan och lägg på. Lägg över ost, basilikablad och strö över soltorkade tomater. Rulla ihop som en rulltårta, kläm ihop sömmen och för ändarna till en krans. Pensla olivolja över kransen och strö över flingsalt.

Grädda i ugnen i 30-35 minuter, 180 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg