6-8 portioner
8 hg falukorv
1 stor lök
6 msk tomatpuré
1/2 - 1 msk vetemjöl
2,5 dl "röd" mjölk
2,5 dl vispgrädde
salt och peppar
Skala och hacka löken och strimla korven.
Bryn löken någon minut. Tillsätt korven och låt den bryna med en liten stund.
Tillsätt tomatpuré, mjöl, mjölk och grädde. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera till ris eller pasta.
tisdag 5 juli 2011
Korv Stroganoff
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar