torsdag 14 juli 2011

Rabarberkaka med marängtäcke

3 äggulor + 1 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält avsvalnat smör
ca 1/2 liter färska rabarber i mindre bitar
1/2 dl socker

Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl socker

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda i mjöl, bakpulver och smör.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbarkant (ca 24 cm i diameter) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Lägg på rabarber och socker och grädda i ytterligare 20 minuter.

Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum, blanda i sockret, (alt. gör italiensk maräng och bred över).

Ta ut kakan igen och bred över marängen och grädda i 20 minuter till.

Låt kakan svalna något i formen innan kanten tas bort. Servera gärna med glass eller grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg