torsdag 14 juli 2011

Björnbärspaj

Detta recept kommer ifrån "Skärgårdsdrömmar och trägårdskakor".

125 g smör
ca 3 dl mjöl
1 msk socker
1 msk råsocker
1 dl hackade valnötskärnor

Fyllning:
3 ägg
3 msk socker
3 msk mjöl
1 burk kesella gourmet
ca 1 liter björnbär

Skär smöret i mindre bitar. Blanda samman alla ingrediener till degen i en matberedare så att nötterna finfördelas. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i ca 12 minuter, 200 grader.

Rör samman kesella, ägg, socker och mjöl. Fyll pajskalet med björnbär och bred över kesellablandningen.

Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat.

Servera gärna med grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg