Detta recept kommer ifrån "Skärgårdsdrömmar och trägårdskakor".
125 g smör
ca 3 dl mjöl
1 msk socker
1 msk råsocker
1 dl hackade valnötskärnor
Fyllning:
3 ägg
3 msk socker
3 msk mjöl
1 burk kesella gourmet
ca 1 liter björnbär
Skär smöret i mindre bitar. Blanda samman alla ingrediener till degen i en matberedare så att nötterna finfördelas. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i ca 12 minuter, 200 grader.
Rör samman kesella, ägg, socker och mjöl. Fyll pajskalet med björnbär och bred över kesellablandningen.
Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat.
Servera gärna med grädde eller glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar