Denna gratäng kom till p g a att jag hade en hel del olika rester i kylen som egentligen var för sig inte räckte till något ordentligt.
3 dl basmatiris
4-5 hg kassler
5 stora svampar
2-3 ananasringar
1 rödlök
4 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
1 dl riven ost (gärna någon med mycket smak)
1 tsk sambal oelek
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i botten av en form.
Skär kassler, svamp, ananas och lök i mindre bitar och lägg över riset.
Vispa grädden och blanda med chilisås, riven ost och sambal oelek. Häll över gratängen.
Gratinera i 225 grader, 15-20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar