torsdag 27 juli 2017

Glasstårta med jordgubbar och vanilj



10-12 bitar

Jordgubbsglass: 
1 burk kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
1 msk pressad citron

Vaniljglass:
1 burk kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver

2-3 dl minimaränger eller motsvarande mängd krossade maränger

färska jordgubbar till garnering

Klä en form ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper eller folie.

Jordgubbsglass: 
Rensa jordgubbarna och hacka dem. Lägg i en kastrull och häll över citronsaften. Koka upp. Mixa sedan till en slät puré och sila igenom en finmaskig sil. Låt svalna.

Vispa grädden och blanda den med den kondenserade mjölken. Tillsätt jordgubbspurén och häll upp den i formen. Ställ i frysen och låt frysa i minst 4 timmar.

Vaniljglass: 
Vispa grädden lätt. Blanda ner den kondenserade mjölken och tillsätt vaniljpulvret. Lägg nu marängerna över jordgubbsglassen och häll vaniljglassblandningen över den helt frysta jordgubbsglassen, ställ tillbaks i frysen och låt frysa ytterligare 4 timmar.

Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering. Dra loss pappret/folien och lätt tårtan på ett fat. Dekorera med jordgubbar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg