onsdag 25 juli 2012

Fläskfilépaj



6 portioner

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
ca 6 hg fläskfilé
smör att steka köttet i
salt och peppar
3 hg champinjoner
1 rödlök
1 röd paprika

Äggstanning:
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt och peppar
1 tsk torkad oregano


Arbeta ihop alla ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ den i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, 200 grader.

Putsa och skiva köttet i knappt cm-tjocka skivor. Stek på båda sidor, salta och peppra.

Skiva svampen, skala och hacka löken och fräs i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Lägg svamp och lök i botten av pajskalet. Lägg på fläskfilén och strimlad paprika.

Visa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och oregano. Häll i formen. Grädda i ca 30 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg