söndag 22 juli 2012

Rosmarinrostad potatissallad

Serverade detta tillsammans med grillade kamben och en kall sås av creme fraiche och riven parmesanost.



4 personer

ca 8 hg färskpotatis
6 morötter
2-3 rödlökar
2 kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skrubba potatisen och morötterna, dela på mitten och lägg i en ugnsform eller långpanna. Skala och klyfta löken. Finhacka rosmarinen och skiva vitlöken runt.

Blanda ner lök, rosmarin och vitlök bland potatisen och morötterna. Ringla över olivoljan, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.


2 kommentarer:

  1. Åh det här receptet hittade jag i matmagasinet och gjorde idag. Var riktigt gott!

    SvaraRadera

Populära inlägg