fredag 24 augusti 2012
Grillade päron med noisettedipp
4 fasta päron
1 msk olivolja
Sås:
1 dl nutella
50 g mörk choklad
50 g smör
1/2 dl grädde
2 msk sirap
1 msk vatten
Lägg nutellakrämen i en kastrull.
Bryt chokladen i mindre bitar. Dela smöret i mindre bitar och lägg tillsammans med grädde, sirap och vatten. Värm på låg värme till en slät sås. Häll upp i en burk.
Tvätta päronen och skär dem i klyftor. Kärna ur och gnid in i olja. Hit kan man förbereda innan.
Grilla sedan på medelvärme (glöm inte att skrapa bort matrester från grillen först) i ett par minuter på varje sida. Servera med noisettesåsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar