onsdag 14 maj 2014

Enkel mango- och hallonsorbet

Tror att detta är första gången som jag gör sorbet i vår glassmaskin. Undra varför jag inte gjort det tidigare..... Hur som helst - gott blev det. Tror att man skulle kunna använda vilkens sorts frukt/bär som helst. I denna kombinationen tycker jag att mangon "tog över lite" - men antar att det beror på att jag gillar hallon mer än mango och inte kände så mycket hallonsmak. Nästa gång blir det sorbet med bara hallon. 



4 portioner

2,5 dl vatten
2,5 dl strösocker
250 g mango
250 g hallon
1/2 dl färskpressad citronsaft

Häll vatten och socker i en kastrull. Koka i 5 minuter. Låt svalna.

Häll sockerlagen över frukten. Tillsätt citronsaften. Mixa till en slät smet. Sila smeten så att alla kärnor försvinner.

Kör smeten i glassmaskin.

2 kommentarer:

Populära inlägg