Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i "min" affär! Det var enkelt att göra och uppskattat av både vuxna och barn. Sen så mättar det ju inte direkt, men gott var det......
2 limpor
50 g jäst
6 dl mjölk
2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
2 msk ljus sirap
ca 14 dl vetemjöl
1 ägg
vallmofrön
Smula ner jästen i en assistent. Värm mjölken till ca 37° och häll den över jästen. Tillsätt salt, smör, sirap och vetemjöl (lite åt gången). Arbeta allt till en smidig deg i assistenten en stund (10-12 minuter).
Låt jäsa i 45 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 lika stora delar. Rulla ut varje del till en lång degremsa (ca 40 cm) och fläta ihop dem 3 och 3 till två limpor. Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrö innan bröden gräddas i 200 grader ca 25 minuter (innertemperatur 96-97°).
fredag 9 maj 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Helt underbart recept smakar bättre än snoddas i affären ❤️
SvaraRadera