ca 10 portioner
5 äggulor
1 dl florsocker
5 dl vispgrädde
2-3 dl frysta björnbär
0,5 dl socker
1 msk vatten
Vispa äggulor och vaniljsocker pösigt över vattenbad.
Lägg björnbär, strösocker och vatten i en kastrull och värm tills sockret smälter och bären blir ordentligt mosiga.
Mixa björnbären och sila bort kärnorna.
Tillsätt björnbärspurén i äggblandningen och låt svalna.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
Häll upp i portionsformar eller i en "vanlig" form. Plasta in och låt frysa i minst 4-6 timmar. Ta fram parfait en stund innan den ska serveras. Servera gärna tillsammans med vit chokladsås.
söndag 3 juli 2011
Björnbärsparfait
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Hur gör man om man har färska björnbär? & i receptet står det florsocker men i beskrivningen vaniljsocker vad gäller?
SvaraRaderaDet ska vara florsocker i - ej vaniljsocker. Jag har skrivit fel. Jag har inte gjort detta med färska bär, men jag tänker att du kan göra på samma sätt. Det viktiga är ju att du får till en puré som du kan smaksätta med.
Radera