ca 10 portioner
5 äggulor
1 dl florsocker
5 dl vispgrädde
2-3 dl frysta björnbär
0,5 dl socker
1 msk vatten
Vispa äggulor och vaniljsocker pösigt över vattenbad.
Lägg björnbär, strösocker och vatten i en kastrull och värm tills sockret smälter och bären blir ordentligt mosiga.
Mixa björnbären och sila bort kärnorna.
Tillsätt björnbärspurén i äggblandningen och låt svalna.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
Häll upp i portionsformar eller i en "vanlig" form. Plasta in och låt frysa i minst 4-6 timmar. Ta fram parfait en stund innan den ska serveras. Servera gärna tillsammans med vit chokladsås.
söndag 3 juli 2011
Björnbärsparfait
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Hur gör man om man har färska björnbär? & i receptet står det florsocker men i beskrivningen vaniljsocker vad gäller?
SvaraRaderaDet ska vara florsocker i - ej vaniljsocker. Jag har skrivit fel. Jag har inte gjort detta med färska bär, men jag tänker att du kan göra på samma sätt. Det viktiga är ju att du får till en puré som du kan smaksätta med.
Radera