Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid.
4-5 portioner
2 kg kamben
6 lagerblad
15-20 vitpepparkorn
Glaze:
1/2 dl honung
1/2 dl tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk rapsolja
1 msk flingsalt
Koka kambenen i en stor kastrull. Vattnet ska täcka köttet. Lägg ner lagerblad och pepparkorn. Låt allt koka upp och låt sjuda under lock i 1 timma och 20 minuter.
Låt allt svalna och ställ ev. i kylen tills ett par timmar innan det är dags att grilla.
Blanda ihop alla ingredienser till glazen. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med glaze och grädda/grilla i ugnen tills de börjar få färg eller grilla några minuter på grillen.
måndag 9 september 2019
förkokta, grillade kamben
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar