måndag 9 september 2019

förkokta, grillade kamben

Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid.

4-5 portioner

2 kg kamben
6 lagerblad
15-20 vitpepparkorn

Glaze:
1/2 dl honung
1/2 dl tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk rapsolja
1 msk flingsalt

Koka kambenen i en stor kastrull. Vattnet ska täcka köttet. Lägg ner lagerblad och pepparkorn. Låt allt koka upp och låt sjuda under lock i 1 timma och 20 minuter.

Låt allt svalna och ställ ev. i kylen tills ett par timmar innan det är dags att grilla.

Blanda ihop alla ingredienser till glazen. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med glaze och grädda/grilla i ugnen tills de börjar få färg eller grilla några minuter på grillen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg