Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid.
4-5 portioner
2 kg kamben
6 lagerblad
15-20 vitpepparkorn
Glaze:
1/2 dl honung
1/2 dl tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk rapsolja
1 msk flingsalt
Koka kambenen i en stor kastrull. Vattnet ska täcka köttet. Lägg ner lagerblad och pepparkorn. Låt allt koka upp och låt sjuda under lock i 1 timma och 20 minuter.
Låt allt svalna och ställ ev. i kylen tills ett par timmar innan det är dags att grilla.
Blanda ihop alla ingredienser till glazen. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med glaze och grädda/grilla i ugnen tills de börjar få färg eller grilla några minuter på grillen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar