En ny favorit! Om man tycker att det blir kletigt med nutella som garnering, så är kakan väldigt god utan också.
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
100 g smält smör
1 dl mjölk
1-2 dl nutella
Garnering:
nutella
ev. florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör och mjölk. Blanda ordentligt. Vispa ner mjölet och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad form. Värm nutellan några sekunder i mikron så att den mjuknar. Ringla en tredjedel av nutellan över smeten. Upprepa två gånger.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den stå en stund innan du stjälper upp den.
Värm nutellan till garneringen i några sekunder i mikron, så att den blir mjuk och ringla den över kakan. Pudra ev. över lite florsocker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar