onsdag 31 augusti 2016

Jordgubbskaka med vit choklad



2 ägg
2 dl rörsocker
75 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemummakärnor
250 g jordgubbar skurna i halvor eller kvartar
150 g vit choklad, grovhackad

  1. Mortla kardemummakärnorna och blanda med mjöl, vaniljsocker och bakpulver. 
  2. Vispa ägg och rörsocker riktigt pösigt.
  3. Bryn smöret. Det ska lukta lite som kola och bli ljusbrunt i färgen. Slå i mjölken. 
  4. Häll i smörblandningen varvat med mjölblandningen i äggsmeter. Rör försiktigt till en jämn smet. 
  5. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg i jordgubbar och vit choklad jämnt över kakan. 
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 35 minuter. 
  7. Servera med glass eller vaniljvisp. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg